Pomana porcului rețeta tradițională cu usturoi, mămăliguță și murături. Cum se prepară pomana porcului la cuptor, la ceaun sau în cratiță? Tochitură cu carne, untură, cârnați de casă, caltaboși cu orez și usturoi. Rețete tradiționale cu carne de porc.
La tăierea porcilor participă mai multe persoane care trebuie hrănite. Treburile sunt multe și istovitoare, se stă în frig și se muncește din greu. E muncă fizică grea și e nevoie de mâncare consistentă care să furnizeze energia necesară. „Combustibilul lichid” (pălinca, răchia, țuica) ar fi bine să se dea la final, după ce toate sunt în bună rânduială. Să nu ne trezim cu cârnați nesărați sau prea picanți sau cu alte „greșeli măcelărești”
Ingrediente – savoriurbane.com
800 g carne de porc – bucăți, căzături (pulpă, spată, ceafă)
500 g piept de porc
2 fire de cârnați proaspeți
1 fir caltaboși proaspeți
3 linguri de untură
sare
piper
chimen sau cimbru uscat
boia dulce
1 căpățână de usturoi
opțional: 200 ml vin alb sec
În plus:
mămăligă
pâine
salată de varză murată
jumări de porc
untură
ceapă roșie
castraveți murați
țuică, pălincă