Pregătiri pentru recensământul din 2022: Vrem ca romii să își declare etnia

„Îmi asum identitatea. Mândru că sunt rom”: Sub această titulatură, Partida Romilor „Pro-Europa” Bistrița-Năsăud începe pregătirile pentru recensământul populației din 2022. ultimele întâlniri (Adunarea Generală de la București și Întâlnirea Regională N-V și Centru de la Cluj), liderii naționali Nicolae Păun și prim-vicepreședintele Cătălin Manea au prezentat campania. Aceasta va începe curând, sub numele „Îmi asum identitatea. Mândru că sunt rom”.
„Va fi o campanie ce vizează marile comunități din romi din județul Bistrița-Năsăud. Ne vom întâlni cu liderii noștri din teritoriu, vom merge între romi. Vom avea întâlniri cu primari, polițiști, directori de școli, mediatori școlari și sanitari pentru identificarea problemelor.

De asemenea, în aceste mari comunități vom organiza și acțiuni culturale pentru copii. Cu ateliere pentru pictură, desen sau evenimente sportive, dar și mini spectacole distractive. La acestea se vor adăuga un număr mare de premii constând în dulciuri și rechizite scolare”
„Vrem ca romii să își declare etnia. La ultimul recesământ, din 2011, au fost declarați peste 12.800 de romi. În realitate însă suntem peste 24.000. Așa că trebuie să vedem care este numărul nostru exact. De altfel, am încheiat și un protocol de colaborare cu Institutul Național de Statistică. Vom fi prezenți în zonele cu comunități mari de romi pe toată durata recensământului”,

Leave a Reply

Your email address will not be published.