Shadow

Un milion de euro pentru romii din Pecica

PECICA. Peste 1.300 de romi din Pecica sunt ţinta unui proiect european implementat de primăria oraşului, Asociaţia pentru minorităţi din Pecica şi de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad. Aproximativ un milion de euro au fost câştigaţi de cei trei parteneri în cadrul acestui proiect, bani care vor fi folosiţi la înfiinţarea unui centru de zi pentru copii, un teren de sport, dotări, dar şi o serie de activităţi dedicate persoanelor din grupul ţintă.

Dacă, în ceea ce priveşte construcţiile şi dotările, responsabilitatea revine administraţiei locale din Pecica, activităţile vor fi realizate de către DGASPC şi Asociaţia minorităţilor. Reprezentanţii direcţiei spun că pe parcursul celor 22 de luni de implementare, proiectul va urmări creșterea accesului la servicii sociale, educaționale, de ocupare și de sănătate pentru 707 persoane de etnie romă, prin dezvoltarea Centrului de zi Pecica, și oferirea de servicii recreativ-sportive, educaționale, de ocupare și pentru sănătate grupurilor vulnerabile, cu prioritate pentru cei aparținând etniei rome, dezvoltarea capacităților individuale pentru 628 de romi din orașul Pecica prin participarea la programe de dezvoltare a abilităților parentale, de management și gestionare a propriilor resurse și activități culturale, dar şi creșterea conștientizării pe teme anti-discriminare, combaterea atitudinilor antirome, stereotipurilor și hărțuirii în rândul a 440 de persoane din orașul Pecica.

„Proiectul propune abordări inovatoare prin modul de lucru în rețea între cei trei parteneri din sfera publică și privată vizând dezvoltarea capacităților individuale ale persoanelor de etnie romă, elaborarea și utilizarea de instrumente care vor fi modele de bune practică la nivel național, dezvoltarea resurselor umane pe termen lung, având și o parte importantă destinată acțiunilor de antidiscriminare”, spun cei de la DGASPC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *