Shadow

Zeci de romi de pe Valea Stegii vor primi ”masa de prânz” de la Primăria Bistrița.

Municipalitatea vrea să încurajeze mersul la școală al copiilor romi și să-i ia de pe stradă, de la cerșit. Astfel, pe masa consilierilor locali se va afla un proiect dedicat romilor de pe Valea Stegii din Viișoara.

Municipalitatea vrea să le dea o masă caldă, zilnic- felul întâi și felul doi. Iar în weekend vor primi hrană rece și cinci litri de apă. Copiii sub 2 ani de zile vor primi lapte pra
Cei aproximativ 60 de romi din acea zonă locuiesc în adăposturi improvizate și nu au utilități. Mulți dintre ei vin la Bistrița la cerșit. Acesta este și motivul pentru care se alocă cei 127.256 de lei pentru proiectul pilot ”O masă caldă”.

CARE sunt condițiile:
Romii de pe Valea Stegii care doresc să beneficieze de acest ajutor trebuie să îndeplinească anumite condiții. Și au și unele obligații.

Romii trebuie să depună o cerere, la care să anexeze actele de identitate ale membrilor familiei
se va demara o anchetă socială care să confirme cele scrise în cerere
persoanele apte de muncă vor presta muncă în folosul comunității timp de 5 zile/lună
copiii care au vârsta de frecventare a școlii vor fi duși la unitatea de învățământ cu un microbuz al municipalității, fiind însoțiți de personalul Direcției de Asistență Socială, atât la plecarea spre școală cât și la plecarea spre casă
Municipalitatea va cumpăra recipiente de unică folosință și patru containere pentru transportul hranei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *