Shadow

Ce au pățit niște romi săraci din Ucraina când au fost confundați, în Gara de Nord, cu romi de la noi

Diana Meseșan, Eli Driu (foto), Miercuri, 09 martie 2022, 06:30. Ultimul update Miercuri, 09 martie 2022, 23:52 „Uite, sunt ca noi! Să-i ajutăm”, este una dintre replicile care se aude, uneori, când refugiații ucraineni ajung în România. Iar ajutorul este, într-adevăr, competent și de o energie umană copleșitoare. Dar ce se întâmplă când refugiații arată altfel decât majoritatea dintre noi?
Ce au pățit niște romi săraci din Ucraina când au fost confundați, în Gara de Nord, cu romi de la noi
femeie romă, în vârstă, îmbrăcată foarte sărăcăcios, intră într-una dintre sălile amenajate pentru refugiații ucraineni în Gara de Nord. Doi polițiști o prind de brațe și o scot, cu agresivitate, din încăpere. Femeia strigă în limba română: „Voiam să iau un sandvici!”. Ea face parte dintr-un grup de refugiați romi din Ucraina, din orașul Ismail, aproape de granița cu România, care aștepta să se urce în trenul de Arad, în drum spre Budapesta.
E o scenă la care cei doi reporteri Libertatea au asistat, luni seară, în cea mai mare gară din București, pe unde trec zilnic mii de refugiați din Ucraina, de diferite naționalități și etnii.
Citeşte întreaga ştire: REPORTAJ. Ce au pățit niște romi săraci din Ucraina când au fost confundați, în Gara de Nord, cu romi de la noi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *