Carmen Gheorghe premiată de Ambasada SUA în cadrul „International Women of Courage – IWOC 2022”

La sediul ambasadei SUA a avut loc ceremonia de premiere a lui Carmen Gheorghe, preşedinta organizaţiei E-Romnja, care promovează drepturile femeilor rome. Carmen se află între cele 12 câştigătoare ale premiului Femei Curajoase din Întreaga Lume 2022 (International Women of Courage – IWOC 2022) acordat de Departamentul de Stat. La ceremonia transmisă online din Washington DC au participat Secretarul de Stat, Antony Blinken, şi Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden.

Din 2013, Carmen Gheorghe este preşedinta E-Romnja, ONG care promovează drepturile femeilor rome. În perioada 2008-2019 a lucrat ca manager de proiect, expert şi formator pe probleme LGBTQI, gen şi romi pentru mai multe ONG-uri de renume din România, inclusiv Agenţia „Împreună” pentru Dezvoltare Comunitară, Fondul pentru Educaţia Romilor, ONG-ul pentru drepturile LGBQTI- ACCEPT, Centrul pentru Educaţie şi Drepturile Omului şi Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi, o organizaţie spin-off a Fundaţiei pentru Societatea Deschisă.

Înainte de aceasta, Carmen a lucrat ca expert pentru Agenţia Naţională pentru Romi, o agenţie guvernamentală responsabilă cu elaborarea politicilor pentru comunităţile de romi. Are o diplomă de licenţă în Administraţie Publică (2006), un master în Studii de Gen (2008) şi un doctorat în Ştiinţe Politice (2014) la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administraţie Publică din Bucureşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.