Shadow

Partida Romilor dă în judecată Primăria Turda, după incendiul cu şase morţi: „Mor copii din cauza nepăsării!”

Autorităţile din Cluj au declanşat, duminică dimineaţă, Planul Roşu de Intervenţie, după ce şapte persoane, între care cinci copii, au fost găsite inconştiente într-o locuinţă cuprinsă de flăcări. Un singur băiat de 14 ani avea semne vitale şi a fost transportat la spital în stare gravă, doi adulţi şi patru copii fiind declaraţi decedaţi. Incendiul a izbucnit la o casă de locuit improvizată, situată pe strada Nicolae Teclu, din municipiul Turda. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu a stabilit nici luni cauza incendiului. Duminică, Partida Romilor Pro Europa Cluj a anunţat că dă în judecată Primăria Turda, motivând că sute de romi din oraş trăiesc în „condiţii mizere” şi municipalitatea nu face nimic pentru a-i ajuta. Partidul a sugerat că sursa incendiului ar fi sobele improvizate. „Oamenii necăjiţi se încălzesc cu ce au, folosind sobe improvizate. Sute de romi din Turda trăiesc în condiţii mizere. Este o realitate cruntă care ne arată tuturor nepăsarea autorităţilor locale”, se arată într-un comunicat al Partidei Romilor Pro Europa.
Partida Romilor Pro Europa Cluj a anunţat că va da în judecată Primăria Turda, după incendiul soldat cu şase morţi (doi adulţi şi patru copii), din Turda. Primarul susţine că, de fapt, familia renunţase la o casă socială.
Reprezentanţii partidului acuză municipalitatea că a investit în alte obiective – municipiul Turda fiind primul din ţară care are transport în comun electric – fără însă a rezolva problemele comunităţilor defavorizate. „V-am tot auzit în ultimii ani, cum ne vorbiţi despre dezvoltare locală,, uitând de miile de familii care se luptă să supravieţuiască şi care trăiesc ca în Evul Mediu. Tuturor celor care vă bateţi joc de cei mai săraci oameni, să vă fie ruşine, nenorociţilor! Mor copii din cauza nepăsării voastre!”, se arată în comunicatul citat. Familia ar fi renunţat la o casă socială În replică, primarul Cristian Matei a susţinut că familia a primit o locuinţă socială în 2019. Totodată, mama a fost sprijinită tot timpul pentru a obţine alocaţii de susţinere a familiei şi venit minim garantat. Tot prin implicarea echipelor Direcţiei de Asistenţă Socială, copiii au fost înscrişi la şcoală. Toate aceste lucruri au fost acceptate de către aceştia pentru o scurtă perioadă de timp, după care mama împreună cu cei mici s-au mutat din proprie iniţiativă în locuinţa privată de pe strada Nicolae Teclu, refuzând orice ajutor din partea autorităţilor, a explicat primarul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *