Mod de preparare tocăniță de porc – rețetă tradițională ROMĂ

Mod de preparare tocăniță de porc – rețetă tradițională
1. Se curăță și se toacă ceapa, se zdrobește 1 cățel de usturoi iar carnea se taie în cuburi cu latura de ~4 cm. Se presară carnea cu sare și piper

2. Într-o cratiță (cam de 3 litri volum) se încinge pe foc mediu uleiul. Se rumenesc cuburile de carne în ulei, amestecând frecvent. Uleiul va fi puțin, dar carnea de porc e inevitabil să nu mai lase un pic de grăsime, așa că, până la final, va fi destulă. Treaba asta va dura cam 10 minute.

3. După ce cuburile de carne de porc sunt rumenite pe ici-colo (nu trebuie să fie toate rumene), se scot într-un castron și se păstrează deoparte. Imediat, în grăsimea rămasă în cratiță se adaugă ceapa tocată și cățelul de usturoi zdrobit. Se reduce focul la mic, se presară un praf de sare și se călește ceapa, amestecând frecvent, timp de 10-15 minute, până se înmoaie bine. Atenție, ceapa nu trebuie să se rumenească, dacă observați această tendință, adăugați imediat în cratiță 2-3 linguri de apă fierbinte.
4. Imediat ce ceapa s-a înmuiat, se adaugă înapoi în cratiță carnea rumenită, cu toate sucurile pe care le-a lăsat în castron. Se adaugă imediat paprika sau pasta de ardei și se amestecă rapid. Se acoperă totul cu apă fierbinte, cam de 1 lat de mână. Se pune acum și dafinul. Se acoperă cu capacul și se fierbe la foc mic până când se înmoaie bine carnea. La mine a durat o oră și zece minute, depinde de frăgezimea cărnii. În acest răstimp, dacă lichidul scade prea mult, se completează cu apă fierbinte

5. După ce carnea s-a înmuiat, se adaugă roșiile decojite și al doilea cățel de usturoi, zdrobit. Se mai fierbe până scade sosul după gust și se condimentează cu sare și piper după gust.

Leave a Reply

Your email address will not be published.