Shadow

Cazul unor refugiați romi care nu au fost primiți în sala din Gara de Nord unde se oferă masă caldă fiindcă „mănâncă prea mult” Citeşte întreaga ştire: Cazul unor refugiați romi care nu au fost primiți în sala din Gara de Nord unde se oferă masă caldă fiindcă „mănâncă prea mult”

Nu e discriminare, dar vin și încarcă din toate părțile” –Responsabil din Gara de Nord: Trebuie să înțelegi niște reguli. Regula este că grupurile de etnie, de studenți, de tunisieni, ce vrei tu, întotdeauna, de șase săptămâni, merg la sala 1 sau la corturile portocalii. –Oleg, voluntar: Cine a stabilit regula asta? Scrie acolo „grupurile de etnie? Dacă scrie undeva, sare în aer acea regulă. E ilegal! –Responsabil: Eu sunt aici responsabilă pe sală. Nu contează părerea ta! –Oleg: E ilegal să discriminezi pe criterii de etnie Persoana surprinsă în înregistrare realizată cu un telefon mobil și aflată în zona de servire spune că „nu e discrimare, Doamne-Ferește”, dar „țiganii vin și încarcă din toate părțile”, sugerând că refugiații ar lua hrană mai mult decât le e necesară. Oleg insistă că sunt 32 de oameni, „au de hrănit 20 de ore copii”. „Să meargă în sala 3 sau la cort și să aștepte acolo. Ce au nevoie li se va aduce”, i se răspunde. Înțelegeți că sunt cu copii! Și copiii romi tot copii sunt. De ce sunt tratați în alt fel decât alți oameni? Oleg, voluntar: Oleg i-a contactat pe reprezentanții Aresel, care au venit în Gara de Nord și au confruntat „părțile”. „Nu pot să declar nimic”, spune femeia care interzisese accesul refugiaților pe motiv că mănâncă prea mult
Citeşte întreaga ştire: Cazul unor refugiați romi care nu au fost primiți în sala din Gara de Nord unde se oferă masă caldă fiindcă „mănâncă prea mult”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *