Narcisa Birjaru s-a remarcat la Chefi la cuțite datorită faptului că are gust în farfurie, după cum au decretat chefii. Chiar dacă nu face preparate de fine dining, concurenta s-a remarcat datorită savorii speciale a mâncărurilor gătite de ea. Narcisa a dat lovitura cu o rețetă de tocana țigănească, pregătită ca la mama în ediția cu numărul 35, când subiectul duelului a fost „tocănițe”. Iată de ce aveți nevoie pentru a o pregăti!
Ingrediente
500 g carne de porc (sau combinat cu carne de pui)
2 bucăți de ceapă
2 morcovi
un ardei gras roșu
250 g pastă de roșii
o lingură de untură de porc
sare și piper după gust
paprika afumată
2 foi de dafin
o crenguță de cimbru
o legătură de pătrunjel verde
Cum se prepară tocana țigănească
Carnea se porționează în cuburi potrivit de mari. Untura se pune la încins și se rumenesc bucățile de carne pe toate părțile, până se sigilează sau își modifică culoarea. Se asezonează cu sare și piper după gust.
După ce carnea s-a rumenit, se adaugă ceapa tăiată solzișori, morcovii dați pe răzătoare și ardeiul tăiat cubulețe.
Cât timp se călesc, este bine să se adauge apă puţin câte puţin, ca să nu se lipească şi să se afume.
După ce s-au înmuiat puțin și legumele, se adaugă pasta de roșii. Se condimentează, după gust, cu sare, piper măcinat şi boabe şi cimbru măcinat și paprika afumată.
Se bagă pentru câteva minute în cuptorul încins. După ce a scăzut, se adaugă cimbru şi ardei iute pe deasupra. Se serveşte cu mămăligă sau cu pâine caldă sau cu o salată de murături alături. Se ornează cu verdeaţă şi frunzuliţe de cimbru.