Shadow

EDUCATIEBotoşani: Peste 40 de copii romi, înscrişi în sistemul de învăţământ liceal sau profesional din judeţ

Peste 40 de copii romi au fost înscrişi în liceele şi şcolile profesionale din judeţul Botoşani pe locurile alocate distinct

Peste 40 de copii romi au fost înscrişi în liceele şi şcolile profesionale din judeţul Botoşani pe locurile alocate distinct pentru aceştia, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Irina Telişcă.

Potrivit sursei citate, 35 de elevi romi au fost repartizaţi în liceele şi colegiile din municipiile Botoşani şi Dorohoi sau liceele din oraşele Săveni şi Flămânzi. Repartizarea computerizată în liceele de stat a candidaţilor pe locurile speciale pentru romi s-a făcut în ordinea descrescătoare a mediei de admitere şi pe baza opţiunilor completate în fişa de înscriere.

Alţi trei elevi romi au fost repartizaţi în învăţământul profesional şi patru în învăţământul vocaţional, dintre care doi elevi la Liceul de Artă „Ştefan Luchian” şi doi la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”.

De asemenea, IŞJ anunţă că în sistemul de învăţământ liceal sau profesional au fost incluşi şi peste 30 de elevi cu cerinţe educaţionale speciale.

„Conducerea IŞJ a acordat o atenţie deosebită elevilor cu cerinţe educaţionale speciale şi a asigurat locuri distincte în unităţile de învăţământ de masă, peste numărul de locuri repartizat respectivelor unităţi de învăţământ, în limita a 1-2 locuri suplimentare la clasă, cu respectarea prevederilor legale privind constituirea formaţiunilor de elevi, pentru integrarea individuală a elevilor cu cerinţe educaţionale speciale”, a precizat Telişcă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *