Sărut Mâna, Mamaie!” Rome Sau Romance

De obicei când fac fapte bune, nu scriu și nu spun nimănui. Dar acest caz chiar m-a sensibilizat și șocat! Am venit la un restaurant din oraș, RM VALCEA unde această bunicută de etnie roma s-a așezat în liniște la o măsută, probabil să se odihnească sau să se ferească puțin de soarele arzător.
Cei de la restaurant, care lucrează aici, au venit, au țipat la ea și au gonit-o! domne ce e si cu tigancile astea Bătrânica, tot în liniște, probabil rușinată de situația în care se află, se ridică de la masă, își ia traistuta și pleacăt Automat, am luat foc văzând ce se întâmplă, iar după o discuție aprinsă cu cei de la restaurant, am reușit să aduc bătrânica înapoi, pentru ca e etnica roma cum sant si eu cumparandu-i de mâncare. Stând lângă ea până a terminat de mâncat pentru că, citez “Dacă pleci domnu Diamant domnii o să mă gonească iarăsi”… Sunt incă șocat și dezgustat.. încă îmi vine să plâng. Am o slăbiciune pentru bunicuțe, fie ele rome sau romance mai ales pentru cele ca ele sa vin la mine la firma si au o portie de mincare in fiecare zii …pentru batranii saracii
Dacă mai vedeți astfel de batranei,romanii su romii nu ezitați să-i ajutați, vă rog! Nu cer, nu fură ca alții din conducerea țării! Doar așteaptă “o bucățică de pâine”, nimic mai mult. și noi ajungem ca eii daca o sa mai ajungem Mulți bătrâni se culcă flămânzi în fiecare zi, nu au bani de medicamente și mor cu zile. Să ne mobilizăm și să fim oameni! Ajutați când aveți posibilitatea! Nu rămâneți indiferenți. va rog Oricum pe politicieni nu-i interesează soarta lor. Doar noi putem să facem ceva pentru ei.
Sărut mâna, mamaie!” roma sau romanc

Leave a Reply

Your email address will not be published.