Tocanita tiganeasca este un preparat deosebit de gustos, satios si intens colorat, care se gaseste in meniul marilor restaurante in toate tarile europene si a influentat modul de preparare a multor retete autohtone din foarte multe tari europene.
pui
Tocana țigănească ungurească de pui
Ingrediente:
1 pui mare de peste 1,5 kg
2 kg de ardei galben
1-2 ardei iuți
1 kg de roșii
750 g de ceapă
2 linguri de boia dulce
3 linguri de untură de casă
sare
Mod de preparare:
Puiul îl tăiem în bucăți de cam 5-6 cm, astfel încât să îl folosim pe tot. Bucățile de pui le sărăm. Topim într-un ceaun untura și ceapa tocată. Gătim până când ceapa s-a înmuiat după care adăugăm bucățile de pui și fierbem până ce carnea s-a făcut pe jumătate. Adăugăm roșiile și ardeii tocați. Din acest moment nu mai avem voie să amestecăm cu lingura ci doar să scuturăm oala. Adăugăm boiaua și ținem pe foc până ce totul s-a fiert bine.
Se servește cu pâine de casă.