Shadow

Alina Şerban: „E dureros să fii mereu redus la o etichetă lipită de frunte”

„Povestesc poveşti pe care le-am trăit pe propria-mi piele”

„Povestesc poveşti pe care le-am trăit pe propria-mi piele. Nu am folosit poveştile altora. Nu îi voi vinde niciodată pe ai mei. N-am încercat niciodată să ne prezint ca pe ceva exotic. Vorbesc cu omenie despre singularitatea noastră – fără a accentua numeroasele stereotipuri despre noi.”

În anul 2020, Alina a devenit cunoscută unui public larg ca interpretă principală a peliculei „Gipsy Queen”, care s-a bucurat de un succes neaşteptat. E povestea unei mame singure din România, care încearcă să-şi croiască un drum în Germania boxând.

Alina Şerban: „E dureros să fii mereu redus la o etichetă lipită de frunte”. Pentru rolul interpretat în pelicula “Gipsy Queen”, actriţa de etnie romă Alina Şerban a fost distinsă cu Premiul German pentru Actorie (Deutscher Filmpreis).

Când fotografiile i-au fost publicate pe primele pagini ale multor reviste, folosindu-se povestea vieţii ei ca exemplu încurajator pentru alte femei din lumea filmului, Alina a dezvăluit o altă realitate:

„Nu pot spune că sunt o câştigătoare în branşă. Ca actriţă voi primi mereu roluri care să corespundă clişeelor, ca autoare mă lupt în permanenţă pentru finanţare şi distribuţie şi cu numeroase plafoane de sticlă din sistem.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *