- 500g carne de porc sau de care va place
- 1 ardei gras
- 1 ceapa rosie
- 200g pastrama de porc afumata
- 100g branza camembert(optional)
- 200ml vin spumant alb
- 3-4 catei de usturoi
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita rozmarin
- 1 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita piper
- 1 lingurita patrunjel uscat
- 1 lingurita mustar
- 1 lingurita ketchup
- 6-7 bete de frigarui
- 3-4 cartofi potriviti
Daca gatiti frigaruile in alt mod decat asa,nu folositi branza,deoarece se va topi si in cuptor se topeste,dar se topeste peste cartofi si le imbunatateste gustul.
Pasul 1:punem sampania,usturoiul,rozmarinul,boiaua,sarea,piperul, patrunjelul, mustarul si ketchupul intr-un blender si mixam totul cca 30 de sec.
Pasul 2:taiem carnea cubulete,o punem intr-un vas,turnam marinata obtinuta peste carne,acoperim cu folie alimentara si lasam la rece minim 2 ore.
Pasul 3:punem betele intr-un vas cu apa
Pasul 4:cartofii,ceapa si ardeiul le curatam si le taiem bucatele potrivite,pastrama deasemenea bucati potrivite
Pasul 5:formam frigaruile astfel:punem pe fiecare bat bucati de carne,ardei, pastrama,ceapa,branza apoi le pensulam cu un pic de ulei si le punem pe gratarul cuptorului.
Pasul 6:cartofii ii asezonam cu sare,piper si ii punem in tava de la cuptor.Eu i-am ”balacit” un pic si in marinata de la carne
Pasul7:punem gratarul cu frigarui in cuptorul preincalzit la 180 de grade,iar dedesubt punem tava cu cartofi.
Lasam cca 20 de min.intorcem frigaruile si cartofii,apoi mai punem in cuptor pentru inca 20 de min.sau pana sunt rumeniti cartofii si carnea.