Shadow

Romii din Ungaria spun că Viktor Orban nu e rasist. ”Păstrarea identităţii noastre maghiare nu trebuie privită ca rasism”

Romii din Ungaria spun că Viktor Orban nu este rasist, iar migrația nu este un drept fundamental al omului. Premierul maghiar a criticat la Tușnad ”amestecarea” raselor europene și non-europene, stârnind ample reacții internationale.

Uniunea Civică Lungo Drom pentru Reprezentarea Intereselor Romilor din Ungaria s-a arătat ”şocată” în legătură cu declaraţiile ”nefondate şi neadevărate” potrivit cărora premierul Viktor Orban ar avea opinii xenofobe şi rasiste, scrie Hirado.

Lungo Drom, cea mai mare organizaţie a romilor din Ungaria, respinge aceste afirmaţii și consideră că măsurile antirasiste şi de protecţie a minorităţilor luate de guvernul Orban şi activitatea sa în domeniul toleranţei şi a incluziunii sociale sunt decisive în Europa.

Romii de la Lungo Drom arată că, de peste două decenii, sunt un aliat al Fidesz şi al guvernului Orban, care a declarat toleranţă zero faţă de manifestările rasiste şi xenofobe din Ungaria.

 

Migrația nu este un drept fundamental al omului”

Viktor Orban a dat un impuls nu doar incluziunii romilor din Ungaria, ci şi din Europa, atunci când Ungaria a deţinut preşedinţia prin rotaţie a UE, ridicând problema incluziunii romilor la nivelul comunităţii europene şi a creat o Strategie Europeană pentru Romi, determinând statele membre să joace un rol serios în acest proces, subliniază Lungo Drom.

Tot premierul ungar şi cabinetul său au făcut, de asemenea, cele mai multe eforturi pentru eradicarea foametei în rândul copiilor din Ungaria şi pentru educarea, formarea şi asigurarea locurilor de muncă pentru săraci, cu rezultate semnificative şi în cadrul comunităţii rome, mai spune organizația.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *