Bătaie violentă între români pe aeroportul din Luton. Mai multe persoane au fost rănite

Trei români au ajuns la spital și 17 au fost duși la poliție în Marea Britanie, după ce s-au luat la bătaie în aeroportul din Luton.

rÎn terminalul „plecări”, printre magazine, cafenele și sute de călători, românii și-au împărțit pumni, picioare și au aruncat cu bagajele unii în alții. Altercațiile au fost surprinse de ceilalți pasageri care, speriați, au încercat să se adăpostească.

Terminalul „plecări” al aeroportului din Luton era plin, ca la orice final de săptămână, și s-a animat când zeci de călători au început să se certe. Rapid, au ajuns la violențe în care au fost implicaţi şi zeci de români care asteaptau avionul spre casă.

După lupte corp la corp, pumni şi picioare, în imagini se vede cum unul dintre români cade la pământ.

În imagini se văd şi călătorii speriaţi, care fug din fața românilor violenţi. La câteva minute de la izbucnirea incidentului, forţele de ordine din aeroport încă nu interveniseră

Presa din Marea Britanie notează că la faţa locului a ajuns în cele din urmă şi paza din Aeroport. Patru români au fost răniţi, dintre care trei au ajuns la spital, cu răni grave. Alţi 17 indivizi au fost luaţi în custodia poliţiei pentru a da declaraţii.

BBC transmite că 11 dintre ei, cu vârste cuprinse între 20 și 55 de ani, au fost puși sub acuzare. Ei au fost eliberați pe cauțiune înainte de înfățișarea în instanță.

Alți 5 au fost eliberați fără să fie inculpați, iar unul a fost eliberat pe cauțiune cu anumite condiții.

Incidentul este investigat de poliţia din Bedfordshire. Reprezentanţii aeroportului din Luton au declarat pentru publicaţia „The Independent” că sunt şocaţi de ce s-a întâmplat.

”Avem toleranță zero față de violență și continuăm să susținem poliția în anchetele lor. Am dori să ne cerem scuze pentru orice pasager afectat”, spun reprezentanţii aeroportului.

Tot publicaţia „The Independent” notează că angajaţii aeroportului au găsit sânge pe podelele din terminal.

Anul trecut, după Crăciun, tot în Luton, mai mulți români înarmați cu săbii și topoare s-au bătut pe stradă. Trei persoane s-au ales cu răni serioase și au avut nevoie de spitalizare. Trei indivizi au fost atunci reținuți de polițiști.

Leave a Reply

Your email address will not be published.