Un primar amenință asistații social că le va demola casele dacă nu respectă programul de muncă în folosul comunității

La Barcani, comună din județul Covasna, asistații social și persoanele pentru care s-au emis decizii judecătorești care le obligă la prestarea unui anumit număr de ore în folosul comunității, riscă să rămână fără acoperiș deasupra capului dacă nu respectă programul stabilit de autoritățile locale și nu se prezintă la muncă, informează We Radio Sfântu Gheorghe,
Pastor Nicolae, primarul localității, este hotărât să facă ordine în comunitatea pe care o conduce și să îi facă pe localnici să înțeleagă că sunt egali în fața legii, iar cei care nu respectă regulile sunt sancționați.

Edilul avertizează că instituția pe care o conduce va începe să emită ordine de demolare a construcțiilor ridicate ilegal pe pășunea comunei, încă de pe timpul fostului primar, iar cei care beneficiază de ajutor social vor rămâne fără acest sprijin.

„O parte dintre ei au construit ilegal case acum câțiva ani buni, fostul primar le-a tot permis să își pună casele pe pășune, e vorba mai mult de comunitatea de romi. Am zis că trebuie să își cunoască și obligațiile, nu doar drepturile, și să aibă sentimentul că nu mai merg lucrurile cum mergeau înainte, să fie mai responsabili. Cu siguranță, dacă nu vor înțelege că trebuie să vină la program, o să mă leg și de problema asta. Nu mi-e neapărat să presteze munca aia, cât să înțeleagă că lucrurile trebuie să fie la fel pentru toată lumea”, ne-a explicat primarul.
Potrivit edilului, circa 50 de persoane din localitate au emise pe numele lor decizii judecătorești care le obligă să presteze muncă în folosul comunității, iar alte câteva zeci de dosare se află încă pe rol. Pe lângă faptul că riscă pedeapsa cu închisoarea dacă nu respectă decizia instanței, vor rămâne și fără locuințele construite ilegal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.