Shadow

Incident RASIST la un meci de fotbal din Sic. Spectatorii maghiari i-au făcut ”ciori” pe romii echipei din Mociu

Un incident rasist a avut loc duminică în comuna Sic unde s-a desfășurat un meci de fotbal între echipa gazdă Sico Box Maximo Sic și echipa Speranța Rromi Mociu din Liga a V-a.

Președintele echipei din Mociu, Marius Borzasi, a povestit pentru Cluj24 ce s-a întâmplat și cum s-a ajuns la conflict care va ajunge la Federația Română de Fotbal (FRF) și la Consiliul Național pentru Combaterea Discrimnării (CNCD).

”Duminică de la ora 17,30 a avut loc primul meci din Liga a V-a pe terenul echipei din Sic. A început partida, noi am început să dominăm jocul, iar spectatorii maghiari de pe margine au început să ne injure în fel și chip. 12 dintre ei au intrat pe teren, dar meciul a continuat apoi.

Ulterior, în minutele 40 și 50 s-au strigat injurii și insulte rasiste la adresa noastră, precum cioară, țigan, african, javre, iar arbitrului i-a fost frică să oprească meciul din cauza lor”, a relatat Borzasi.

Portarul oaspeților a ajuns la Urgență
Echipa sa a condus la început cu 1 la 0, după care jucătorii din Mociu s-au speriat și nu și-au mai făcut jocul, astfel că gazdele au câștigat cu scorul de 3 la 1.

”La un moment dat, portarul nostru a fost atât de tare lovit încât a ajuns la Urgență cu diagnosticul de entorsă genunchi stâng cu suspiciune leziune ligament colateral extern. Tot ce s-a întâmplat a fost consemnat de arbitri”, a precizat președintele echipei din Mociu.

Astfel de evenimente să nu mai aibă loc
mociu meci 3

Președintele organizației de tineret a Partidei Romilor ”Pro Europa” Cluj, Dragoș Roșianu, condamnă incidentele de la meciul de fotbal din Sic și a afirmat că și-a spus cuvântul încă un caz de discriminare în secolul al 21-lea.

”Trebuie ca Asociatia Județeană de Fotbal (ASF) Cluj să ia măsuri în acest sens și aşteptăm ca persoanele din echipa adversă a maghiarilor din Sic care au comis astfel de infracţiuni să fie pedepsite sau, eventual, dată afară din echipă.

AJF Cluj nu trebuie să permită mai permită ca astfel de evenimente să aibă loc în cadrul meciurilor jucate între echipe de orice fel și de orice naționalitate”, a spus Roșianu.

Acesta a afirmat că va depune sesizări privind incidentele de la Sic la FRF și CNCD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *