Shadow

Romii vor să fie recunoscuți oficial ca indieni: „Nu mai vrem să fim ai nimănui, suntem parte a poporului indian”

Regele internațional autoproclamat al romilor, Dorin Cioabă, susține că vrea să reia solicitarea către India de a recunoaște romii ca aparținând poporului indian.
Romii vor să fie recunoscuți oficial ca indieni: „Nu mai vrem să fim ai nimănui, suntem parte a poporului indian”

Reprezentantul comunității rome din România dorește ca romii să aparțină poporului indian, astfel încât „să aibă cine să ne reprezinte la nivel internațional”.
Cererea sa își are fundamentul în faptul că acum 6 ani, ministrul de externe al Indiei a declarat că romii sunt „copiii Indiei” și a subliniat necesitatea documentării a aproximativ 20 de milioane de romi.

Regele romilor este atât de hotărât în obținerea unei recunoașteri oficiale încât, în cazul în care Guvernul Indiei nu va răspunde favorabil petiției, acesta se va adresa unui tribunal internațional.

„Vom trimite un ultimatum guvernului Indiei, de a ne recunoaște ca națiune care trăiește în diasporă, iar dacă acest lucru nu-l fac, așa cum au promis de zeci de ani, ne vom adresa unui tribunal internațional, pentru că vrem să avem recunoaștere oficială: că suntem parte a poporului indian,” a declarat Dorin Cioabă pentru Turnul Sfatului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *