80% dintre romii din Europa duc o viață mizerabilă. Marginalizarea, privarea de drepturi și discriminarea sunt la ordinea zilei

În ciuda efortuilor depuse de Uniunea Europeană pentru integrarea romilor, marea majoritatea a acestora duce o viață deplorabilă. Discriminarea rămâne o constantă în tot blocul comunitar și mai puțin de jumătate dintre ei reușesc să își găsească un loc de muncă.

Un raport realizat de Agenția Europenă pentru Drepturi Fundamentale (FRA) arată faptul că situația romilor din UE nu este una deloc bună, în ciuda obiectivelor de integrare stabilite la nivelul blocului comunitar. Aproximativ 80% dintre acesția trăiesc în sărăcie și doar 43% au un loc de muncă.

Peste tot, ei „continuă să se confrunte cu niveluri şocante de privare, marginalizare şi discriminare”, afirmă într-un comunicat directorul Agenţiei Europene pentru Drepturi Fundamentale (FRA), Michael O’Flaherty

actorii politici naţionali ar trebui să depună „toate eforturile pentru a combate această situaţie intolerabilă”, a spus el. Documentul, bazat pe aproape 8.500 de interviuri cu romi din zece ţări europene, vorbeşte despre „progresul insuficient şi mult prea lent”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.