ANL a recepționat 21 de locuințe sociale pentru comunitățile de romi

 

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituție aflată sub autoritatea Ministerului dezvoltării (MLPDA), a recepționat, ieri, în comuna 1 Decembrie (jud. Ilfov), 21 de locuințe sociale destinate comunităților de romi.

Locuințele (9 apartamente cu 2 camere și 12 apartamente cu 3 camere) sunt repartizate în 3 module, cu regim de înălțime P (parter), valoarea investiției fiind de 4.216.218,15 lei (TVA inclus). 

Până în prezent, în cadrul Programului „Locuințe sociale pentru comunitățile de romi”, au fost finalizate 197 de locuințe în județele: Bihor (22), Bistrița-Năsăud (21), Mehedinți (28), Olt (28), Sibiu (28), Arad (49) și Brașov (21).

Agenția mai are în execuție efectivă alte 21 de locuințe sociale în comuna Potlogi (județul Dâmbovița).

Programul „Locuințe sociale pentru comunitățile de romi” este un program pilot derulat de Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), conform Hotărârii Guvernului nr. 1237/2008, cu modificările și completările ulterioare.

Programul are, ca obiective, incluziunea socială a cetățenilor de etnie romă cu situație locativă precară și prevenirea discriminării pe criterii rasiale. Locuințele se construiesc prin ANL, cu finanțare de la bugetul de stat.

În cadrul acestui program, se implementează proiecte viabile pentru construcția a maximum 300 de locuințe sociale pentru cetățenii români de etnie romă, distribuite în cele 8 regiuni de dezvoltare ale României. Astfel, se va îmbunătăți accesul persoanelor de etnie romă la o locuință decentă și la servicii publice de tip apă, electricitate, canalizare și sisteme de încălzire.

Leave a Reply

Your email address will not be published.