Ingrediente
pentru rulada tiganeasca
- pulpă de curcan (partea de sus) sau pulpă de porc (cotlet)
- ceafă de porc
- 6 căţei de usturoi
- 1/2 linguriţă piper măcinat
- 1 linguriţă boia dulce
- 1/2 linguriţă sare
- ulei
- 100 ml untură topită
- 250 ml apă
- ulei pentru usturoi
h
Dezosezi pulpa de curcan, apoi baţi carnea cu ciocanul pentru şniţele ca să se subţieze puţin.
Cureţi usturoiul şi îl pisezi, după care îl amesteci, după gust, cu boia, piper şi sare. A
daugi ulei, amestecând până obţii o pastă mai groasă pe care o întinzi peste bucata de carne, apoi rulezi strâns.
Ruloul astfel obţinut îl legi cu o sfoară şi îl aşezi într-o tavă.
Torni untura topită fierbinte şi 250 ml apă caldă.
Acoperi tava cu o folie de aluminiu şi o dai la cuptor, la foc potrivit, timp de o oră, după care iei folia de pe tavă şi laşi mai departe în cuptor până când carnea se rumeneşte frumos.
Din când în când, stropeşti rulada cu sosul din tavă.
Când este gata, serveşti rulada cu garnitură de cartofi.