Revoltă printre romii din târg: „Ne pun piatră rece pe piept!“

Târgul Municipal din Craiova fierbe! Subiectul zilei de ieri, printre comercianţi, era mutarea tarabelor cu haine la mâna a doua, în Hanul Roşu. Majoritatea vânzătorilor dezbătea la cald decizia primăriei şi niciunul nu părea mulţumit. Cu toţii sunt foarte revoltaţi şi spun că această mutare îi va lăsa fără clienţi.

Mutarea Târgului Municipal în Hanul Roşu (zona Luncă) a stârnit mare supărare în rândul comercianţilor. Ei spun că dacă se întâmplă acest lucru, activitatea lor va muri în lipsă de clienţi. Strada Hanul Roşu este cunoscută ca una foarte periculoasă în Craiova. Romii din târg recunosc acest lucru şi spun că sunt şi printre ei oameni care se tem să îşi depoziteze marfa acolo. „Încă nu ne-a anunţat nimeni ceva clar, dar am văzut şi noi pe internet. Dacă ne mută acolo pun piatră rece pe pieptul nostru. Nu mai vine nici dracu să cumpere acolo!“, a spus o comerciantă supărată.
Un bărbat a spus că primăriei îi pasă de ei doar când vine vorba de voturi. „Se loveşte primăria de un târg de gunoaie? Vă spun eu: nu! Ei îşi fac afacerile lor, nu îi interesează, pe noi ne mai caută când vine vremea să îi votăm. Aşa e în România!“, a spus un alt vânzător.

Romii se tem de ai lor

Pe lângă faptul că pierd vadul, romii din Târgul Municipal spun şi că se tem să îşi ducă produsele în Hanul Roşu, fiindcă riscă să rămână fără ele. „Ne e şi nouă frică de mutarea asta. Ne fură ei şi pe aici, dar acolo. Nici noi nu prea avem curaj. Acolo oricum e o înfundătură, unde e rampa de gunoaie cărate din Craiova. Mai miroase şi foarte urât. E clar că vrea să termine cu noi“, a spus un alt vânzător.

O femeie a adăugat că ţiganii sunt văzuţi prost şi că nu există şanse să meargă cumpărători în zona din Luncă. „Aşa am auzit, că ne mută. O da Dumnezeu să nu fie aşa, că o să fie foarte greu pentru noi. Eu zic că nu are cum să ne ducă în Hanul Roşu că acolo e o zonă închisă. Abia mai vine lumea aici să cumpere, mai mult în weekend. Acolo nu o să mai vină nimeni, nu e nici acces, nu sunt autobuze. Nu mai spune că este şi o zonă a ţiganilor şi oricum lumea fuge de noi şi prin magazine, dar să vină acolo. Eu dacă intru în magazin, văd fetele cum se feresc cu gentuţele. Mă simt jignită, fiindcă nu toţi suntem la fel“, a spus aceasta.

„Cine mai vine să cumpere, tata din groapă?

O altă comerciantă spune că această mutare le va îngropa vânzările. „Eu sper să nu ne mute în Hanul Roşu, acolo nu e drum bun, nu sunt autobuze, nimic. Cine mai vine să cumpere, tata din groapă? Dacă ne bagă acolo, ne pune piatră rece pe piept. Nici noi nu ne mai ducem să vindem la dracu în praznic, dar să mai vină cineva să cumpere!“, spus o altă comerciantă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.