Shadow

Remix ID încheie turneul spectacolului Ethnic Love Mix vol. 12 la Timișoara, la Cinema Victoria!

Echipa Remix ID vă așteaptă joi, 20 octombrie 2022, începând cu ora 19.00, la Cinema Victoria, una dintre cele mai fresh locații din Timișoara, pentru a participa la ultima reprezentație a show-ului REMIX ID, un spectacol special de muzică, dans și proiecții video, realizat de asociația META Spațiu în cadrul Programului Timișoara 2023.

De sute de ani, în zona Timișului și a Banatului trăiesc pașnic, alături de români, alte 12 etnii – șvabi, maghiari, sârbi, bulgari, croați, romi, ucraineni, slovaci, cehi, armeni, italieni, evrei.

Asta e povestea lor – primul spectacol care strânge laolaltă materialul documentat mai bine de 5 ani de la aproape toate comunitățile etnice din zona Timișului și reinterpretat de către artiști contemporani – interviuri, muzică, gastronomie, dansuri, tradiții, chiar și tehnici de cusut costume populare, povești de viață, mărturii tragice din istoria îndepărtată și din cea recentă.

Folosind îmbinarea dintre vechi și nou, dintre rural și urban, dintre coregrafia clasică și cea contemporană, scenariul spectacolului Remix ID își dezvăluie povestea prin dans și proiecții. E povestea perenă a celui care jinduiește la schimbare, se pierde în vâltoarea necunoscutului și apoi regăsește și renaște atât din rădăcinile trecutului, cât și din experiența prezentului.

Compoziția spectacolului reflectă aceast melanj dintre vechi și nou, deoarece aduce împreună dansurile vechi, tradiționale, dar și o coregrafie contemporană, alături de proiecții și muzică de la cei mai fresh artiști contemporani.

În plus, după reprezentația de la Timișoara va urma și o discuție cu publicul la care vor participa actrița Olga Török, regizoarea spectacolului și coordonatorul artistic al proiectului, și Cristian Vicol, PR și coordonator de programe al Remix ID. Alături de ei vor participa și câțiva invitați de seamă, reprezentați ai etniilor din Banat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *