Shadow

Mă mândresc că sunt de etnie romă”: Romii din Girișu de Criș, sărbătoriți de asociațiile care îi ajută să se integreze

Întâlnirea, care a adunat circa 50 de persoane, a avut loc în centrul în care de mai bine 10 ani elevii romi din comuna Girişu de Criş se adună după şcoală, primesc o masă caldă, sunt ajutaţi să-şi facă temele şi sprijiniţi să-şi continue studiile.

În deschiderea evenimentului, managerul de proiecte de la Centrul Creştin Betania și Asociaţia ASA, Ioana Ghiurău, a invitat-o în faţa participanţilor pe Larisa Lakatos, fiica de 29 de ani a preşedintelui Partidei Romilor “Pro-Europa” filiala Bihor, Ioan Lakatos. Ea este secretară în cadrul aceleiaşi organizaţii şi absolventă de studii superioare.

“Provin dintr-o familie de romi maghiari şi mă mândresc cu asta. Cu toţii, cei care suntem romi, trebuie să ne mândrim cu asta, dar şi să ne dăm seama că avem oportunităţi. Eu am beneficiat mereu de locuri speciale pentru romi la liceu şi facultate şi am primit și o bursă de studii. Am avut norocul să trăiesc într-o familie care m-a sprijnit să continui studiile, iar eu încerc să fiu un exemplu pozitiv pentru restul tinerilor din comunitate. Învăţătura ne ajută să ajungem departe”, le-a transmis Larisa (foto) părinţilor copiilor de etnie romă prezenţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *