Lider Activist Rom, Magureanu Irina Daniela : Rromii vor Pace și Libertate mai mult ca oricine în această lume! Rromii nu vor Război niciunde în această lume

Pentru Etnia Rromă ,natia mea sângele meu,

Este Război în Ucraina ,acolo sunt și din sângele meu Rromii ,atât de greu m-ia fost pana acum în timp de pace sa lupt împotriva discriminării, nedreptății , indiferentei profitului acestei lumii fata de Rromi ,si încă nu s-a văzut sa ne bucuram de vreo victorie, fata de sângele meu Rrom ,stiu cât este de greu sa fii Mama Rrom ,stiu cât este de greu sa fi copil ,

Tânăr ,varstnic Rrom pentru toată lumea pe acest Pământ este un loc sub soare pentru toată lumea, doar pentru Rromi este ca omul tine de atâta timp Rromii în întuneric.

Acum este Război ma întreb ce vor face Rromii ,în Ucraina au fost opriți sa fuga din calea Razboiului ,legea marțiala a impus sa lupte barbati tineri și vârstnici Rromi fără acte de identitate pentru cine ?

Pentru ce ?

Pentru care pământ?

Pentru care Libertate ?

Pentru care Pace ?

Pentru care drepturi ?

Ani și ani lumea lupta împotriva Bine-lui Rromilor ,împotriva libertății Rromilor , stiu ca Rromii de câte ori au fost alungați, scuipați, insultați, batjocoriți ,profitati nu sau revoltat niciodată, au tăcut si au mers mai departe ,nu știu dacă în aceasta lume exista Oameni care sa iubească Libertatea si Pacea mai mult de cât Rromii .

Nu am văzut în aceasta lume ca Oamenii mai iertători, și sa lase capul jos mulțumindu-se doar cu ce au ,pretutindeni Libertatea și dorindu-și Pace , sa fie lăsați în Pace asa cum sunt Rromii .

Si astăzi este Război în Ucraina ,suflete dornice de atâta timp de Pace ,de libertate, și astăzi este Război în lumea Europei ,știe cineva cum vad acest Război Rromii ?

Nu sau luptat niciodată pentru drepturile lor nu au reproșat la nimeni ,nu au dus Razboi pentru teritorii și putere nu doresc rău la nimeni și la nici o Națiune , știe cineva cum suferă Rromii astăzi??

Pentru toată lumea exista mila in aceste crunte vremuri ,dar pentru Rromi nu si din contra sunt lăsați și tratați cu indiferenta fug de acest Război nu ca sunt lași dar au un pact cu Dumnezeu sa nu ia viata la nimeni sa nu facă Războaie între nimeni ,sa stea în ascultare pentru Libertatea lor și Pacea Sfânta ei stiu mai bine de cât ori cine ce valoarea are Libertatea și conviețuire in Pace cu toată lumea !

Lăsați Rromii dacă nu ați cautat sa le dați Pacea și Libertatea în vremuri de Pace ce doriți de la fii noștri ,Tara cui sa o apere ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.