Ingrediente necesare:
- 1,2 L apă (pentru mămăligă)
- 350-400 g făină grișată de porumb
- 4 ouă
- Cârnați de porc de casă
- 1 linguriță sare
- 400 g brânză de oi în saramură
- 1 praf de piper (pe fiecare oi ochi)
- Punem apa într-o oală și când începe să fiarbă adăugăm sarea. Adăugăm și făina, amestecând continuu.
- Punem capacul și dăm focul la minim. Lăsăm pe foc 15 minute, timp în care amestecăm de 3 ori.
- Ungem un vas cu 1 lingură de untură de porc. Umezim o lingură mare și luăm din mămăligă, punem în vas cam jumătate din cantitate.
- Uniformizăm mămăliga, punem brânza de oaie și acoperim cu mămăliga rămasă.
- Cu o lingură mai mică formăm adâncituri în care punem câte un ou.
- Înfigem și cârnații, punem piper peste ouă și brânza rămasă deasupra.
- Dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru maxim 10-12 minute.