Mămăligă în straturi (la cuptor) – Cu brânză de oi, ouă ochiuri și cârnați de porc – O bunătate de zile mari

Ingrediente necesare:

  • 1,2 L apă (pentru mămăligă)
  • 350-400 g făină grișată de porumb
  • 4 ouă
  • Cârnați de porc de casă
  • 1 linguriță sare
  • 400 g brânză de oi în saramură
  • 1 praf de piper (pe fiecare oi ochi)
  • Punem apa într-o oală și când începe să fiarbă adăugăm sarea. Adăugăm și făina, amestecând continuu.
  • Punem capacul și dăm focul la minim. Lăsăm pe foc 15 minute, timp în care amestecăm de 3 ori.
  • Ungem un vas cu 1 lingură de untură de porc. Umezim o lingură mare și luăm din mămăligă, punem în vas cam jumătate din cantitate.
  • Uniformizăm mămăliga, punem brânza de oaie și acoperim cu mămăliga rămasă.
  • Cu o lingură mai mică formăm adâncituri în care punem câte un ou.
  • Înfigem și cârnații, punem piper peste ouă și brânza rămasă deasupra.
  • Dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru maxim 10-12 minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published.