Shadow

Gabriela Firea, prezentă la expoziția ”Pictează, dăruiește și primește”: ”Pentru mulți dintre acești copii, o jucărie sau o ciocolată sunt lucruri mari”

Primăria Sectorului 5, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASP) – în parteneriat cu Asociația Refuge Center și cu sprijinul Asociației Partida Romilor Pro Europa -, a organizat expoziția „Pictează, dăruiește și primește”.

Copiii de la Centrul Social Comunitar «Ferentari» au pictat tablourile expuse, iar Gabriela Firea – ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse – nu și-a ascuns emoția după ce a participat la această expoziție organizată cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Viața copiilor aflați în grija statului nu este ușoară, iar un gând bun, o îmbrățișare și ajutorul permanent al statului sunt esențiale.

Poveștile copiilor aflați în grija statului, în centrele rezidențiale, casele familiale sau în centrele de zi sunt impresionante. De cele mai multe ori, au nevoie de un sfat, un gând bun și o îmbrățișare. Pentru mulți dintre acești copii, o jucărie sau o ciocolată sunt lucruri mari. Mă emoționează fiecare întâlnire cu astfel de copii. În același timp, mă motivează să facem mai mult pentru ei, viitorul nostru.

În preajma Sărbătorilor de iarnă, am participat cu plăcere la o expoziție în care s-a pus mult suflet. Tablourile au fost realizate de copiii minunați care sunt ajutați zilnic la Centrul Social Comunitar «Ferentari». Vă spun sincer, am fost impresionată de bucuria pe care am văzut-o în acești copii și în tablourilor lor, chiar dacă viața de acasă nu este chiar ușoară”, scrie ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse în mediul online.

”Suport emoțional și educație parentală”

Gabriela Firea a apreciat eforturile depuse de specialiștii ”cu suflet mare” de la Centrul Social Comunitar «Ferentari», administrat de DGASPC Sector 5, precizând că și părinții au parte de ”consiliere psihosocială, sprijin în găsirea unui loc de muncă, suport emoțional și educație parentală”.

Mi-au rămas în minte zâmbetul cristalin al Izabelei și ochii veseli ai Alinei. Două fetițe care nu ar trebui să știe ce înseamnă lipsurile și suferința, dar încă mă gândesc puținele cuvinte prin care una cea mare mi-a povestit că un frate a plecat la Ceruri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *