Legume la cuptor pe pat de couscous. Reteta legume la cuptor pe pat de couscous. Reteta de post de legume la cuptor.
Reteta sanataoas, pentru dieta, de legume la cuptor pe pat de couscous.
Cum se fac legumele la cuptor pe pat de couscous? Cat timp se coc legumele la cuptor? Reteta de legume coapte cu cuscus. Cuscus cu legume la cuptor.
Ca sa obtineti cele mai bune legume la cuptor trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi:
- 1. folositi ulei de masline sau ulei de floarea soarelui cat sa fie unse toate legumele si sa nu se usuce, dar nu turnati prea mult pentru ca acestea sa se “inece ” in ulei.
- 2. legumele vor fi taiate in cuburi sau felii de dimensiuni relativ egale, pentru a se coace in acelasi timp
- 3. in timpul coacerii trebuie sa le intoarceti pentru a se rumeni pe ambele parti
- 4. legumele nu se coc la temperatura foarte mica. Recomand ca temperatura sa fie 200°-220°C.
- 5. legumele nu se vor aseza in straturi in tava. Ar fi indicat sa existe chiar mici distante intre ele, astfel incat aerul cald sa le invaluie din toate partile. In timp ce se coc legumele vor elebera apa din ele, asa ca daca sunt lipite intre ele vor avea gust si aspect de legume gatite la abur, nu la cuptor.
- 6. Trebuie sa tineti cont de timpul de coacere pentru fiecare leguma pusa in tava. Radacinoasele au nevoie de un timp mai mare, in timp ce dovleceii, ardeii grasi si sparanghelul au nevoie de un timp mai mic.
- 7. NU coaceti legumele in vase de sticla sau vase cu pereti inalti, caci vor pastra umiditatea.