Platforma naţională de bune practici pentru romi a fost lansată

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a organizat, ieri, conferinţa de lansare a proiectului “Platforma naţională de bune practici pentru romi – etapa II”. Proiectul, în valoare de aproximativ 136.000 euro, va finanţa: îmbunătăţirea platformei de comunicare online pentru a facilita dialogul între autorităţile naţionale şi comunităţile cu romi, precum şi între PNCR din România şi PNCR din alte State Membre, asigurând astfel creşterea nivelului de participare a cetăţenilor de etnie romă în proiectarea politicilor publice, potrivit unui comunicat al Ministerului.

Doamna Corina Atanasiu, secretar de stat în cadrul MIPE şi coordonatorul Punctului Naţional de Contact pentru Romi, a explicat că noul grant va asigura continuarea acţiunilor finanţate în cadrul unui proiect anterior, prin care a fost realizată o platformă pentru comunicare şi schimb de bune practici ce ţin de incluziunea romilor.

“Acest al doilea grant va finanţa dezvoltarea platformei, diversificarea beneficiarilor şi a subiectelor abordate. În plus, urmează să analizăm posibilităţile tehnice de conectare a platformei noastre cu platforme similare din alte State Membre, astfel încât să putem extinde nivelul schimbului de experienţe cu alte comunităţi de romi”, a explicat doamna Corina Atanasiu.

Rezultate aşteptate în urma implementării proiectului:

-actualizarea platformei naţionale de bune practici pentru romi astfel încât să permită creşterea numărului de utilizatori;

-înfiinţarea unei baze de date cu proiecte de succes şi a unei biblioteci virtuale;

Leave a Reply

Your email address will not be published.