Agenția Națională pentru Romi a organizat o reuniune de lucru cu experți din domeniul academic constituit pentru elaborarea conceptului Muzeului Istoriei și Culturii Romilor

În data de 15 iunie 2022, Agenția Națională pentru Romi – cu participarea doamnei Dumitrita Solomon, Secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului și a E.S. domnul Victor Micula, Ambasador cu însărcinări speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe – a organizat o reuniune de lucru cu experți din domeniul academic constituit pentru elaborarea conceptului Muzeului Istoriei și Culturii Romilor.

Activitatea se înscrie în Acțiunea principală nr. 2.4.2. realizarea unui studiu de fezabilitate cu privire la înființarea Muzeului Istoriei și Culturii Romilor din cadrul Strategiei naționale pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură 2021-2023.

La discuțiile privitoare la conceptualizarea muzeului au participat la reuniunea grupului de lucru prof.univ.dr. Viorel Achim, dl. Virgil Nițulescu, directorul Muzeului Național al Țăranului Român, lect.univ.dr. Delia Grigore și lect.univ.dr. Petre Petcut, Universitatea București, Dr. Petre Matei, cercetător la INSHR-EW și drd. Adrian Furtună, cercetător, alături de președintele Agenției Naționale pentru Romi, Iulian Paraschiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.