Shadow

Rulada de carne cu oua fierte

Va ofer o reteta de carne delicioasa si frumoasa din carne tocata cu oua fierte. Ieri a fost ziua soțului meu, am gătit o ruladă doar pentru el. Din carne mănâncă doar curcan și vițel, așa că atunci când am văzut carne tocată de vițel în magazin, m-am hotărât imediat să o iau pentru rulada asta. A ieșit foarte gustos și hrănitor.

Pentru a prepara o rulada de carne tocata cu oua fierte, vom avea nevoie de:

carne tocată (am vițel) – 400 g;

ouă fierte – 3 buc. ;

chiflă – 1 felie;

sare, piper după gust;

chin – secolul I l. ;

Lapte – 50 ml;

sos de soia – secolul I. Eu.

Umple chifla cu lapte și așteaptă să se înmoaie.

Pune carnea tocată într-un bol, adaugă sare, piper și înmoaie chifla, împingând-o departe de excesul de lapte. Amestecă bine carnea tocată, apoi lovește de pereții bolului de mai multe ori. Lasă carnea tocată să se “odihnească” 20 de minute.

După un timp, pune pe masă o folie în 2 straturi, pune carnea tocată în formă de dreptunghi.

Curăță ouăle fierte și depune-te într-un rând în centru, presară puțină făină deasupra pentru fixare.

Folosind folie, unește marginile cărnii tocate, formând o rulou pentru ca ouăle să rămână înăuntru.

Rulează ruloul în folie ca pe bomboane. Încălzește cuptorul la 180 de grade și coace carnea timp de 30 de minute, apoi desface folia, unge ușor partea de sus a ruladei cu sos de soia și coace încă 20 de minute până când partea de sus se înroșește.

Tăiați rulada răcită complet în căni de aproximativ 1,5 cm grosime și serviți masa festivă. Fotografia arată cât de delicios arată o ruladă de carne tocată cu un ou fiert în interior

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *