Drob de miel: un drob cremos, aromat, usor picant, cu gust de primavara, numai bun pentru o masa de sarbatoare, facut dupa o reteta traditionala, simpla.
Drobul de miel nu este inecacios, ci suculent si aromat, are o dulceata aparte. Am cateva trucuri pe care vi le spun cu mare drag.
Orice roman care se respecta are pe masa de Craciun sau Pasti, pe langa multe alte bunatati traditionale, si un drob. Se poate face din organe de pasare, porc, vita sau miel, dupa dorinta fiecaruia. De Craciun, traditional este drobul din organe de porc, de Pasti se face drob de miel.
De Paste, multi romani gatesc tot felul de bunatati din carne de miel: drob, friptura, ciorba, sarmalute
Drob de miel: reteta simpla, traditionala, un drob cremos, aromat, usor picant, cu gust de primavara, numai bun pentru o masa de sarbatoare. Drobul meu nu este inecacios, ci suculent si aromat, are o dulceata aparte.
Ingrediente
- 500 g organe miel
- 1 legatura generoasa ceapa verde
- 50 g smantana groasa
- 1-2 linguri de ulei
- 2 oua
- sare
- piper
- cimbru
- 1 legatura mica marar
- 1 legatura mica patrunjel
Cum preparam reteta de drob de miel?
Punem tigaia la incins, punem putin ulei in ea, o lingura de ulei.
Taiem bucati organele de miel.
Cand uleiul s-a incins, adaugam in tigaie bucatile de organe de miel si amestecam.
Adaugam ceapa verde, apoi adaugam un catel de usturoi sau cateva fire de usturoi verde. Punem si o jumatate de frunza de dafin.
Le mai lasam sa se gateasca, apoi adaugam o lingurita de sare, un varf de cutit de piper si putin cimbru.
Continuam sa amestecam in tigaie. Sunt gata in momentul in care scade sosul din tigaie.
Lasam organele sa se raceasca, apoi le dam prin blender. Trebuie sa le tocam, dar nu foarte, nu trebuie sa fie chiar o pasta.
Adaugam acum smantana si verdeata. Amestecati totul si apoi gustati, vedeti daca mai este nevoie de sare si piper.
Batem ouale putin cu o furculita, apoi le adaugam. Amestecam totul foarte bine, pana omogenizam compozitia drobului de miel.
Vom folosi o tava de chec pe care o tapetam cu hartie de copt.
Pentru inceput, adaugam jumatate din cantitate in tava. Punem ouale fierte, apoi punem si restul compozitiei de drob.
Nivelam deasupra. Punem tava la cuptor la o temperatura de 200 de grade Celsius, pentru 30-40 de minute.
Primele 10 minute acoperim cu folie de aluminiu, ca sa nu se arda deasupra, apoi scoatem folia si lasam sa se rumeneasca.
Cateva sfaturi si trucuri utile pentru drobul de miel
- Folositi smantana grasa, nu degresata, va da o cremozitate aparte;
- Puteti folosi un strop de nucsoara proaspat rasa;
- Se pot adauga 3-4 frunze de menta proaspata, tocate extrem de fin, pentru un plus de prospetime;
- Se amesteca foarte bine compozitia la final, ca sa fie pufoasa;
- Drobul se lasa sa se raceasca bine de tot, ideal e sa fie tinut la frigider inainte de a fi taiat.