Shadow

Minibursa locurilor de muncă pentru romii din Dolhasca

AJOFM Suceava organizează vineri, 21 aprilie 2023, la Casa de cultură din Dolhasca, începând cu ora 10, Minibursa locurilor de muncă pentru romii din Dolhasca

Minibursa este deschisă tuturor persoanelor care au calificare sau doresc să se angajeze în meserii din domeniul fabricării construcţiilor metalice, curăţeniei şi îngrijirii clădirilor, alimentaţie publică şi catering.

Suntem pregătiţi să oferim accesul la serviciile publice de ocupare, abilitarea comunităţii de etnici romi şi recuperarea deficitului de calificări al tinerilor NEETs prin înscrierea la cursuri de formare profesională, precum şi consiliere în căutarea unui loc de muncă stabil, cu forme legale, local sau pe piaţa europeană a muncii.

Au fost contacţi un număr de 18 angajatori din Suceava şi zona Dolhasca, care vor putea selecta persoane cu diferite experienţe profesionale şi vor avea oportunitatea de a încheia contracte de muncă cu cheltuieli subvenţionate.

Lipsa experienţelor pozitive în angajarea etnicilor romi şi stereotipurile persistente sunt parte din realităţile locale, dar şi provocări pentru schimbări benefice, la care ne dorim să fim şi noi parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *