Shadow

Două familii de romi din Timișoara, urmărire cu mașinile la Strasbourg: cinci morți și patru răniți

Tragedie în două familii cunoscute de romi din Timișoara: Cârpaci și Stancu. Cinci persoane au murit, alte patru au fost rănite în urma unui accident petrecut marți, 27 martie 2023, în centrul Strasbourgului. Protagoniștii au filmat totul cu telefonul mobil.

Conform primelor cercetări ale polițiștilor francezi, accidentul s-a produs între două autoturisme BMW, un model X5 și un Seria 7, pe fondul unei viteze excesive. La originea tragediei din orașul Strasbourg, după cum rezultă din probe și mărturii, stau două familii de romi din Timișoara, una cu domiciliul în orașul francez, unde s-a petrecut drama, iar a doua din Kiel, localitate aflată în nordul Germaniei, scrie siteul Voceatimisului.ro.  

Ambele tabere se aflau în relații de rudenie, protagoniștii principali, Banari Cârpaci din Kiel și Saban Stancu din Strasbourg, fiind cumnați. 

Se pare că totul a pornit de la un conflict mai vechi, în sensul că Saban Stancu i-ar fi reproșat lui Banari Cârpac că, din pricina lui, ar fi executat doi ani de închisoare, pentru că l-a băgat într-o combinație cu autoturisme, care ar fi avut o proveniență dubioasă. După cum spun martorii evenimentului, imediat după eliberare, Saban Stancu i-ar fi cerut cumnatului său o sumă de bani, drept despăgubire, dar acesta a refuzat. Așa că, după o serie de live-uri pe Facebook, care nu au făcut decât să inflameze și mai mult situația dintre cei doi, pușcăriașul a decis să-i facă o vizită debitorului, tocmai la domiciliul său din Strasbourg”, detaliază sursa citată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *