Shadow

Locuințe sociale pentru romii din Câmpina

La finalul acestui an aproximativ 100 de familii de romi din județul Prahova se vor muta în locuințe sociale noi, situate în cartierul Obor din municipiul Câmpina. 

Echipa Partidei Romilor Prahova, condusă de președintele Ionel Marghiolescu, a vizitat în această săptămână comunitatea de romi din cartierul Mogador și le-a vorbit oamenilor despre stadiul lucrărilor la cele trei blocuri de locuințe construite de Primăria Municipiului Câmpina prin fonduri europene.

De peste 20 de ani romii trăiesc în zonele Oborului și Mogador în locuințe încropite, fără documente, lipsite de utilități și într-o zonă de risc, casele fiind construite sub linia de înaltă tensiune.

Totodată,  pentru a sprijini familiile rome defavorizate Partida Romilor Prahova, în colaborare cu Primăria Municipiului Câmpina, au inițiat proiecte cu finanțare europeană, menite să le ofere adulților (18 – 60 ani) calificări și oportunități de angajare.

Prin intermediul programelor de tip „A doua șansă” și cursurilor de calificare, în prezent aproape 90 de cetățeni romi sunt sprijiniți să finalizeze învățământul obligatoriu (8 clase), urmează cursuri de specializare în diverse domenii (brutărie, cofura-frizerie, construcții, comerț, ect.), care le vor asigura pe viitor un nivel de trai mai bun și mai ales siguranța unor venituri din care să-și poată achita facturile la utilități.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *