PUI TIGANESC

Mod de preparare:

Carnea se portioneaza. Acum, fiecare cum alege. Eu am avut pasare de curte si am fiert-o inainte pentru a face o supa, dar si pentru a iesi mai frageda in sosul de rosii. Daca nu vreti, carnea se rumeneste in tigaie direct.

Intr-o tigaie, se pune putin ulei de floarea soarelui. Se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand s-au rumenit usor, se adauga rosiile* spalate si taiate grosier, sare, piper.

*Daca vreti, puteti curata rosiile de pielita, eu nu am facut asta.

Se lasa focul mai mare ca sa se caleasca rosiile, apoi se adauga carnea sa se rumeneasca si ea.

Pe masura ce se gateste totul, scade zeama lasata de rosii. Se adauga frunze de busuioc, cate putina supa de pasare, se lasa focul mai mic.

Se gateste totul la foc mic, pana scade supa si se obtine un sos legat si gustos.

Sa va fie de folos!

Ingrediente:
  • pui de curte (aripi, pulpe)
  • 4-5 rosii de gradina, foarte coapte
  • 250 ml supa de pasare/ legume
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • frunze de busuioc
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Leave a Reply

Your email address will not be published.