Shadow

Deputatul Cătălin Manea: Noua Lege a Educației reprezintă un pas istoric pentru romii din România

Deputatul Cătălin Manea, reprezentantul romilor în Parlament, consideră că promulgarea noii Legi a educației, cu amendamentele pe care le-a propus pentru elevii romi, reprezintă un pas istoric pentru romii din România. 

„La invitația președintelui României, domnul Klaus Iohannis, am participat la ceremonia de semnare a decretelor de promulgare a legilor educației. Mă bucur foarte mult că Legea învățământului preuniversitar a fost promulgată în forma adoptată de Parlamentul României, cu modificările și amendamentele pe care le-am susținut pentru elevii romi, pentru mediatorii școlari, pentru inspectorii școlari, în general pentru a crește accesul, participarea și menținerea unui număr cât mai ridicat de copii romi în sistemul educațional românesc. Introducerea în oferta educațională pentru gimnaziu și pentru liceu a disciplinei Istoria, Robia și Deportarea Romilor reprezintă un pas istoric pentru noi, romii din România”, a declarat deputatul Cătălin Manea.

În următoarea perioadă, reprezentantul romilor în Parlament, împreună cu colegii săi de la Asociația Partida Romilor Pro-Europa, se vor întâlni cu toate resursele umane din învățământ care lucrează pentru copiii romi, pentru a le explica noile prevederi din Legea învățământului preuniversitar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *