Ingrediente pentru tocana țigănească:
- 500 g carne de porc
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 ardei gras roșu
- 250 g pastă de roșii
- 1 lingură untură de porc
- sare și piper, după gust
- boia afumată
- 2 foi de dafin
- 1 crenguță de cimbru
- 1 legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Curățați legumele și tocați-le mărunt. Tăiați carnea de porc cubulețe, de dimensiune potrivită. Puneți untura într-un vas pe foc și rumeniți bucățile de carne pe toate părțile, până când își schimbă culoare. Se adaugă, pe rând, legumele tocate mărunt și se amestecă bine. Se asezonează cu sare, piper, cimbru și foi de dafin și se adaugă sosul de roșii și puțină apă, dacă este nevoie, cât să acopere carnea.
Lăsați tocana să fiarbă la foc mic până când carnea este bine pătrunsă și sosul a scăzut la jumătate. La final, adăugați boiaua afumată și stingeți focul. Puneți pătrunjelul tocat mărunt și lăsați deoparte.