Shadow

Ce spune despre România un botez acasă la căldărarii din Corcova, care au emigrat și s-au făcut zugravi. „În Belgia avem toate condițiile”

O familie de romi căldărari, care nu mai poate trăi în România din vânzarea cazanelor de țuică și a căldărilor, își găsește de lucru în Belgia. România rămâne pentru ei „acasă”, locul în care se întorc ca să-și boteze copiii. Într-un fotoreportaj pentru cititorii Libertatea, Elena Stancu și Cosmin Bumbuț povestesc cum au ajuns să facă parte din familia pe care o documentează din 2014.
Afară sunt 35 de grade Celsius, dar în cortul ridicat în curtea casei lui Geo, unde cei 100 de invitați dansează pe muzica lui Marian Universalu, temperatura s-ar putea să fi ajuns la 40 de grade. Mesele sunt pline de mâncare și de băutură, iar darurile pentru fetițe se dau în galbeni și în euro. Data botezului s-a stabilit pe 2 august, pentru că atunci a fost liber Marian Universalu, despre care Geo spune cu admirație că „are concerte și la Paris”; organizarea petrecerii a început cu „arvunirea” lui. 
Aproape toată familia lucrează în Belgia: Geo este zugrav, tatăl lui, Ilie, pune termopane, cumnatul Sâcă e șef de echipă la o fermă, iar nașul Adi e șeful unei echipe de constructori români. Geo, Marina și cei trei copii ai lor locuiesc într-o casă închiriată în localitatea La Louvière.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *