Shadow

UE, acuzată că ignoră măsurile luate de mai multe state împotriva romilor

Organizaţii pentru drepturile omului, între care şi Amnesty International, au acuzat vineri Uniunea Europeană că ignoră măsurile luate de mai multe state pentru expulzarea romilor şi noile legi introduse împotriva acestei comunităţi, relatează The Guardian, în ediţia electronică.Criticile au venit după ce Franţa a anunţat că va expulza imigranţii ilegali romi şi va distruge sute dintre taberele acestora. De asemenea, municipalitatea Copenhaga a cerut Guvernului danez asisten

Organizaţii pentru drepturile omului, între care şi Amnesty International, au acuzat vineri Uniunea Europeană că ignoră măsurile luate de mai multe state pentru expulzarea romilor şi noile legi introduse împotriva acestei comunităţi, relatează The Guardian, în ediţia electronică.

Criticile au venit după ce Franţa a anunţat că va expulza imigranţii ilegali romi şi va distruge sute dintre taberele acestora. De asemenea, municipalitatea Copenhaga a cerut Guvernului danez asistenţă pentru a deporta 400 de romi, iar poliţia suedeză a expulzat romi cu încălcarea legilor suedeze şi europene.

În Belgia, o caravană de 700 de romi a fost alungată din Flandra şi forţată să se stabilească în Valonia. Italia, care în 2008 a decretat stare de urgenţă din cauza prezenţei romilor şi a expulzat mii dintre aceştia, în special în România şi Bulgaria, continuă să implementeze politica şi în prezent.

România pe listă

Germania este pe cale să repatrieze mii de copii şi adolescenţi romi în Kosovo, în pofida avertismentelor că se vor confrunta cu o serie de probleme grave. În statele est-europene membre UE, precum Cehia, Ungaria, Slovacia, România şi Bulgaria, există numeroase informaţii despre discriminarea la scară largă a romilor, inclusiv despre atacuri fizice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *