Shadow

Hai, luați-vă copiii și zburați de aici!”- polițiști locali, acuzați că au jignit și lovit o familie de romi într-un parc din Sectorul 2 / Cum explică Poliția Locală incidentul

Astfel de oameni nu au ce căuta în Poliția Locală. Ei sunt puși acolo și sunt plătiți din banii noștri. Tu dacă nu mă respecți pe mine, eu ce atitudine pot să am față de tine?”, întreabă Sorin Ursaru Grigoraș, când povestește cum a fost tratat de către agenții Poliției Locale Sector 2, cu două săptămâni în urmă

Bărbatul spune că în seara de 13 iulie, în jurul orei 23, a mers în parcul Sfântul Ștefan, împreună cu soția și fiica lui de 13 ani. Nu au trecut mai mult de zece minute, până când au fost înconjurați de un grup de polițiști care le spuneau să iasă din parc.

„Stăteam și mâncam niște fistic, pur și simplu mâncam fistic, nu dădeam pe jos. Țineam cojile în mână și cu cealaltă aruncam în coș. Au venit dânșii de la locală și, fără să se legitimeze, ne-au spus «Hai, luați-vă copiii și zburați de aici»”, continuă Ursaru Grigoraș.

Încă de la început, tonul polițiștilor era unul agresiv, din ceea ce relatează victimele.

Situația a început să degenereze când polițiștii au îmbrâncit-o pe fiica lui Sorin și au înjurat-o, iar el le-a cerut explicații.

„Deci nu am ridicat mâna la ei, dar vă dați seama că l-am întrebat (n.r.: pe polițist) dacă nu îi e rușine”, explică bărbatul.

Cazul a fost făcut public de către Asociația Aresel pe pagina de Facebook, unde au arătat și filmări din seara respectivă. Victimele îi acuză pe polițiști că ar fi folosit un limbaj rasist și că i-ar fi numit „ciori” și „ț*gani”.

Bărbatul acuză că a fost bătut de polițiști pentru că nu a vrut să se legitimeze

În parc, alături de cei trei, se aflau și alte persoane cu vârste cuprinse între doi și 60 de ani, potrivit postării publicate de cei de la Aresel.

Polițiștii i-au cerut lui Sorin să se legitimeze, după ce au împins-o pe fiica lui și i-au jignit, povestește el. Bărbatul spune că a refuzat să facă asta din cauza comportamentului lor, așa că a fost dus la mașină de către agenții de poliție.

Acolo, polițiștii locali au folosit forța pentru a-l obliga să urce în mașină.

„N-am mai vrut să mai intru, dar degeaba… Nouă inși pe unu care dau și cu genunchii și cu pumnii în cap… Am intrat până la urmă și-n mașină”, continuă Sorin.

Unul dintre polițiștii care l-a bătut și-a rupt tricoul în mașină, asta după ce l-a amenințat pe bărbat că va avea de suferit.

„Și-a rupt tricoul de pe el, ca să zică că e ultraj. Vezi doamne eu aș fi dat în ei. Dar cum să dau în ei, dacă eu eram cu cătușele la mâini și întins în mașină, pe jos, la picioarele lor?”, explică bărbatul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *