Shadow

S-au reluat congresele Martorilor lui Iehova cu prezență fizică: „Prietenii păcii”, de pe Zoom, din nou la sala de congrese de la Turda

S-au reluat congresele Martorilor lui Iehova cu prezență fizică: „Prietenii păcii”, de pe Zoom, din nou la sala de congrese de la Turda

Tema congreselor, la care participă deja delegați din județele Cluj, Mureș, Alba, Arad, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Hunedoara sau chiar din Republica Moldova la fiecare sfârșit de săptămână până în lunile de vară, este „Prietenii păcii” (Luca 10:6).

Primul congres cu prezență fizică de la Cluj, după pauza de aproape trei ani, a fost prezentat în limba rromani. La acest congres au participat aproximativ 1100 de delegați din România și din străinătate, cu toții fiind fie vorbitori nativi de limba rromani, fie Martori ai lui Iehova care au învățat limba rromani pentru a le putea vorbi rromilor despre mesajul Bibliei în limba inimii. Toate temele s-au ținut în limba rromani, iar pentru cei care au început să studieze Biblia în timpul pandemiei, întrunirea a reprezentat un eveniment cu adevărat impresionant.

După vârsta de 5 ani n-am mai vorbit limba romani și am uitat-o. Dar când am fost la congresul de limba rromani am înțeles tot ce s-a vorbit și am simțit că acolo e locul meu și că limba aceasta mă apropie mai mult de Iehova Dumnezeu. Îmi doream ca acest congres să nu se mai termine, atât de tare mi-a atins inima”, a declarat Emil David Căldărar, unul dintre invitații de la congresul ținut în limba rromani.

În următoarea săptămână la sala de congrese de la Turda au participat multe persoane cu deficiențe de auz, care folosesc limbajul semnelor românesc. Prezența la acest congres a fost de aproximativ 400 de persoane. Întregul program – cuvântările, interviurile și demonstrațiile – s-a ținut în limbajul semnelor românesc, iar imaginile au fost proiectate pe un ecran uriaș, astfel încât toți cei aflați în sala de congrese să le poată vedea. Congresul a constituit încununarea cu succes a multor ani de eforturi extraordinare depuse de numeroși Martori care au învățat limbajul mimico-gestual pentru a putea ajunge cu mesajul Bibliei la inimile celor cu deficiențe de auz și de vorbire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *