Shadow

Președintele Agenției Naționale pentru Romi participă la Conferința OSCE-ODIHR 2023

Președintele Agenției Naționale pentru Romi (ANR), Iulian Paraschiv, participă la lucrările conferinței privind Dimensiunea Umană 2023, organizată de OSCE la Varșovia, unde se discută despre problemele romilor și sinților din spațiul OSCE.

În cadrul Sesiunii Toleranță și Non-discriminare, s-a pus în discuție drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale, tratamentul cetățenilor din alte state și drepturile migranților. Din discuțiile participanților a reieșit foarte clar că minoritățile naționale se confruntă cu o educație redusă, cu o stare de sănătate precară și cu o situație socio-economică săracă, comparativ cu populația majoritară, iar limba maternă nu este încurajată pentru anumite grupuri minoritare.

În cadrul întâlnirii au fost discutate și problemele romilor ucraineni, care au fost afectați de războiul din Ucraina. Președintele ANR a declarat că aceștia au fost ajutați de organizațiile romilor din România, cel mai concret ajutor venind din partea reprezentanților Asociației Partida Romilor Pro-Europa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *