Shadow

Romii imbraca refugiatii in haine tiganesti pentru a deruta politia ungara

Mai multe organizatii ale romilor din Transilvania atrag atentia autoritatilor ungare si romane ca etnicii romi profita de situatia refugiatilor din Ungaria si ii ajuta sa ajunga in Germania, contra unor sume de bani, imbracandu-i in haine traditionale tiganesti, pentru a deruta Politia ungara.

Presedintele Asociatiei Roma Umanitate Cluj-Napoca, Aurel Pascu, a declarat ca a semnalat public aceasta situatie deoarece nu doreste ca Romania sa fie, din nou, “catalogata in mod negativ din partea forurilor europene in ceea ce priveste integrarea romilor”, scrie Mediafax.

“Mai multe organizatii ale romilor din Transilvania atrag atentia autoritatilor maghiare si romane asupra unor fapte care se petrec in cazul refugiatilor aflati pe teritoriul Ungariei. Unele persoane refugiate arabe sunt ajutate sa ajunga in Austria si Germania de catre romi din Romania, in schimbul unor sume mari de euro, iar pentru a deruta Politia ungara acestea sunt imbracate in haine traditionale tiganesti. Semnalam public situatia autoritatile ungare si romane pentru a lua masuri adecvate in aceste cazuri pe care le consideram infractiuni, deoarece nu dorim ca Romania sa fie, din nou, catalogata in mod negativ din partea forurilor europene in ceea ce priveste integrarea romilor”, a spus Pascu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *