Shadow

Invitaţi din cinci ţări la Festivalul Internaţional de Teatru Rom Kathe Akana! x Giuvlipen

Invitaţi din Italia, Suedia, Ungaria, Austria şi România vor fi prezenţi la cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Rom Kathe Akana! x Giuvlipen – „We Share Herstory” care se va desfăşura, în perioada 2 septembrie – 25 octombrie, la Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Dramaturgilor Români şi ARTHUB.

Potrivit unui comunicat, noutatea ediţiei este alăturarea Companiei de Teatru Rom Giuvlipen echipei organizatorice, „We Share Herstory” fiind tema propusă de artistele rome feministe Mihaela Drăgan şi Zita Moldovan.

Festivalul este o platformă pentru artiştii romi pentru a-şi împărtăşi poveştile şi experienţele şi pentru a contesta stereotipurile şi concepţiile greşite despre comunităţile de romi. Spectacolele vor explora o gamă largă de teme, inclusiv discriminarea, reprezentarea, împuternicirea şi rezilienţa.

„Scopul nostru este de a sărbători diversitatea vocilor artiştilor romi. Artiştii care vor urca pe scena festivalului provin dintr-o varietate de medii şi experienţe, iar munca lor reflectă bogăţia şi complexitatea culturii romilor. Festivalul este o oportunitate de a afla atât despre provocările cât şi despre victoriile comunităţilor de romi”, precizează organizatorii.

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru Rom Kathe Akana x Giuvlipen evidenţiază rolul integral al femeilor în teatru, sărbătorindu-le măiestria creativă şi amplificându-le poveştile pentru a inspira un mediu artistic mai incluziv şi mai dinamic.

Intrarea este liberă, pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile. Excepţie fac dubla premieră a spectacolului „Virală pe Tiktok” ce va avea loc pe 2 şi 3 septembrie şi spectacolul „Trauma Kink” (14 Septembrie) ce se vor desfăşura la Teatrul Dramaturgilor Români, începând cu orele 19,00. Biletele pentru acest spectacol se pot achiziţiona pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *