Shadow

Congresul reprezentanților comunităților de romi din România / Organizatorii susțin că vor participa Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor

Peste 4.000 de romi din peste 400 de comunități se vor reuni duminică la Congresul reprezentanților comunităților de romi din  România, care va avea loc la Sala Palatului din București, anunță Asociația Partida Romilor „Pro-Europa” (APRPE).

„Congresul reprezentanților comunităților de romi din România reprezintă un proiect unic în România, care aduce împreună lideri comunitari, reprezentanți ai organizațiilor pentru drepturile minorităților, personalități politice și reprezentanți ai societății civile. Obiectivul principal este de a dezbate și de a găsi soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea romă din România, de a promova egalitatea de șanse și incluziunea socială și economică a romilor”, anunță organizatorii.

Asociația Partida Romilor „Pro-Europa” susține că și-a propus să contureze ”direcțiile unui proiect politic pentru următorii ani”, pornind de la necesitățile concrete ale comunităților de romi din România.

”La eveniment vor participa și liderii celor mai importante partide politice din România: premierul Marcel Ciolacu – președintele PSD, Nicolae Ciucă – președintele PNL, Kelemen Hunor – președintele UDMR, Cristian Popescu Piedone – președintele PPUSL și numeroși senatori și deputati”, se mai precizează în comunicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *