Shadow

Achiziţia de laptop-uri, tablete, telefoane şi ceasuri inteligente, cheltuieli eligibile în cadrul măsurilor de sprijin educaţional

Cheltuielile cu echipamente IT se consideră cheltuieli eligibile în cadrul măsurilor de sprijin educaţional, constând în achiziţia de laptop-uri, tablete, telefoane inteligente, ceasuri inteligente şi orice alte dispozitive care se pot folosi în procesul educaţional, a anunţat miercuri Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

„Referitor la cheltuielile eligibile în cadrul măsurilor de sprijin educaţional, prevăzute de OUG nr. 58/2023 privind unele măsuri pentru acordarea unei prime de carieră didactică pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, precum şi unei prime de carieră profesională pentru personalul administrativ din învăţământul de stat, suportate din fonduri externe nerambursabile, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene precizează că a fost emis Ordinul de ministru nr. 3.956/2023, publicat în Monitorul Oficial în data de 20 octombrie 2023”, se precizează în comunicat.

În ceea ce priveşte cheltuielile cu echipamente IT, se consideră cheltuieli eligibile cheltuielile precum achiziţia de laptop-uri, tablete, telefoane inteligente, ceasuri inteligente şi orice alte dispozitive care se pot folosi în procesul educaţional.

„Precizăm că în toată această perioadă a existat un dialog permanent între MIPE şi reprezentanţii instituţiilor educaţionale şi că împreună depunem toate eforturile astfel încât măsurile guvernamentale, în special cele din fonduri europene nerambursabile, să sprijine angajaţii din sectorul educaţional şi creşterea calităţii actului de educaţie”, menţionează sursa citată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *