Shadow

Roxana Pandelescu, mediatorul sanitar pentru rromi, este nominalizată la Gala Comunității Prahovene

Roxana Pandelescu, mediatorul sanitar pentru persoanele de etnie rromă, este nominalizată la Gala Comunității Prahovene, ediția 2023. Evenimentul de recunoaștere și de promovare a faptelor bune și a oamenilor care le-au realizat este organizat de Fundația Comunitară Prahova și Observatorul Prahovean și va avea loc pe data de 24 noiembrie 2023 la Ramatuelle.

Roxana Cristina Pandelescu este cetățean român de etnie rromă, are 56 de ani și lucrează ca mediator sanitar din anul 2004 în cadrul ASSC (Administrația Serviciilor Sociale Comunitare) – Primăria Ploiești.

„În plan personal mă mândresc cu o familie frumoasă, o căsnicie de 39 de ani din care au rezultat doi copii, fata este manager la o companie din UK iar băiatul este concert maestru la operă în Hanover”, spune Roxana Pandelescu despre ea.

Nu numai că în plan personal este un om realizat, dar Roxana a ținut ca, și în plan profesional, să se implice în activități diverse și importante pentru semenii săi.

Ar fi foarte multe de amintit pe plan profesional dar un rezumat ar cuprinde următoarele activități:

Are rolul mediatorului sanitar în comunicațiile de rromi și persoane vulnerabile.

Participă activ la educația comunității rrome pe segmentul sănătății. Colaborează cu ONG-uri, cu departamentele pentru protecția copilului și al familiei, cu cadre didactice și cu medici din Ploiești pentru o bună desfășurare a acțiunilor întreprinse.

Un alt demers deosebit de important al Roxanei Pandelescu este cel privitor la prevenție în căsătoriile timpurii realizate în comunitățile tradiționale. „Promovez contracepția și încurajez vaccinările nou-născuților și bolnavilor cronici. Urmăresc evoluția gravidelor, ajut obținerea actelor de identitate, VMG, încurajez și promovez cultura și religia”, a declarat Roxana Pandelescu pentru Observatorul Prahovean.

Dacă îți place povestea sa și consideri că merită recunoașterea comunității, votează pe www.galaprahovei.ro. Termenul limită pentru vot este 19 noiembrie 2023, ora 23:59.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *